419

En toen waren we opeens 419 dagen verder, je kent dat wel…

Dingen in het leven, waardoor (blijkbaar) toch zaken als een blog op een heel laag pitje komen te staan. Iets met prioriteiten en zo.

En dan heb je opeens bergen met updates, nieuwe versies van software, thema’s en een heel nieuw ‘blokken’-systeem in WordPress dat je moet leren kennen.

Nu durf ik dat wel aan, omdat het over het algemeen genomen redelijk intuïtief en gebruiksvriendelijk is allemaal, en geven we jekuntopmerekenen.nl maar weer eens een nieuwe slinger!

Inmiddels al aan mijn tiende jaar bezig als docent rekenen, en NOG STEEDS is er geen duidelijkheid over het vak binnen het mbo. De laatste geluiden komen uit de richting van schoolexamens, en er wordt onderzocht of die vakspecifiek zouden kunnen worden.

De landelijk centrale examens kunnen we nog twee jaar gebruiken, en ook de referentieniveaus worden onder handen genomen. Allemaal veranderingen, dus, met een kleine kans dat het hele feest, net als in het VO, niet door gaat.

Maar ik pik de draad weer op. Ik ga er gewoon weer over schrijven. En over mijn werk. Want dat is nog steeds leuk! Mijn leerlingen zijn nog steeds even enthousiast (…), de cijfers zijn nog steeds even hoog, en de motivatie is nog steeds even ver te zoeken!

Waarom dan blijven?

Ach… noem mij maar een vakidioot met plezier in zijn werk.

Wist je trouwens dat 419 een priemgetal is? Is de cirkel toch weer rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *