Welkom

Welkom op ‘JeKuntOpMeRekenen’; een weblog over de beslommeringen van een rekendocent op het MBO.

Sinds enkele jaren is er in het Nederlands onderwijs – primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs – meer aandacht voor de beheersing van de basisvaardigheden taal en rekenen. De Wet referentieniveaus Nederlandse taal en rekenen van 29 april 2010 en het Besluit referentieniveaus Nederlandse taal en rekenen van 17 juni 2010 vormen de formele basis hiervoor.

Zo’n vijf jaar geleden, in oktober 2010, ben ik begonnen met deze baan, net op het moment dat de overheid had besloten dat rekenen een vast onderdeel moest worden van het curriculum van de diverse MBO opleidingen die ons land rijk is.

Ik hoef niemand vandaag de dag te vertellen dat het tot op heden behoorlijk wat voeten in de aarde heeft om rekenen op een goede manier aan de man te brengen, en op het moment van schrijven houdt het de gemoederen nog steeds goed bezig.

Maar ik heb plezier in mijn werk; ik merk dat, wanneer je een vak als rekenen enthousiast en met plezier weet te ‘presenteren’ aan een klas vol aanvankelijk vrij onwillige studenten, rekenen nog steeds voldoende belangstelling mag genieten.

Zoals ik het nu heb bedacht wil ik hier graag bijhouden wat ik, als docent, allemaal mee mag maken tijdens mijn werk, wil ik de lezer mee laten genieten van de meest briljante uitspraken die mijn leerlingen uiten, plaats ik zo af en toe eens een ‘uit het leven gegrepen’ zelfbedachte som, EN lever ik wat commentaar op het continu veranderende beleid op zowel lokaal als landelijk niveau.

En daar kun je vanaf nu op rekenen.

(Quotes in het bovenstaande stuk komen uit de Tweede rapportage Intensiveringstraject rekenen mbo van het Steunpunt Taal & Rekenen MBO)

Een gedachte over “Welkom”

  1. Ha Mark,
    Wat ontzettend leuk om je blog te lezen.
    En leuke tips en ideeen.
    Mocht ik ook leuke dingen tegenkomen dan stuur ik het door.
    Groet Fineke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *