De Toekomst

“De toekomst van rekenen in het mbo”, prijkt ergens op de website van de rijksoverheid (kijk hier gerust even mee…). Ik was er wel weer eens benieuwd naar.

Ik weet dat we inmiddels mogen kiezen om nog twee jaar gebruik te maken van het centrale examen, of om instellingsexamens te gaan gebruiken. Ik weet ook dat mijn eigen onderwijsinstelling hier nog geen klap op heeft gegeven, of durft te geven. Ik weet ook dat ik dat best lang vind duren. Maar ja, in dat opzicht is er nog extreem weinig veranderd sinds ik zo’n 10 jaar geleden begon met mijn werk als rekendocent.

Voorlopig moet ik maar blij zijn met het feit dat ze het kennelijk nog steeds belangrijk genoeg vinden om het vak te blijven geven, en maak ik er nog steeds de sport van om mijn lessen voor de leerlingen zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat ze in ieder geval blijven komen en enigszins hun best willen doen.

Onlangs zijn we weer met een nieuw jaar gestart. En er is nog weinig veranderd sinds zo’n 10 jaar terug. Nog steeds heb ik leerlingen die bij de eerste les door de klas roepen ‘dat ze niet kunnen rekenen’, en dat het dus zinloos is om nogmaals te proberen ze dat uit te leggen. En nog steeds denk ik dat dat voornamelijk ligt aan het eerder genoten rekenonderwijs (sorry juf, meester…).

Ten slotte: nog steeds vind ik mijn werk leuk, en nog steeds neem ik mij voor om vaker berichten te plaatsen op deze website / dit blog…

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *