Rekenen MBO telt voorlopig niet mee

Nou, het heeft even geduurd, maar daar zijn we dan weer. Een van de redenen van de lange stilte was het feit dat ik op rekenvlak even druk ben geweest met wat anders (resultaat daarvan volgt spoedig!), en een andere reden was de ontstane onduidelijkheid over het wel of niet meetellen van het rekenexamen op het MBO (waar ik dus werk).

Inmiddels is er meer duidelijk. Of niet. Het is wel een gegeven dat het examen ‘voorlopig’ niet meetelt op het MBO. Wanneer dan wel? Dat is niet bekend. Ik zou kunnen gissen, maar dat doe ik niet. In plaats daar van quote ik een tekst van het steunpunt, en mag je je eigen conclusie trekken. Het wachten is, blijkbaar, op het VO…

Rekenexamen mbo telt nog niet mee
Alle studenten in het middelbaar beroepsonderwijs maken een rekenexamen zoals eerder bepaald. Dat betekent in mbo-4 vanaf dit studiejaar en in de entreeopleiding, mbo-2 en mbo-3 met ingang van het studiejaar 2016-2017. Het resultaat van het rekenexamen telt de komende jaren nog niet mee voor het behalen van een diploma, maar wordt wel vermeld op de resultatenlijst bij het diploma.
Voor mbo-studenten telt het rekenexamen pas mee voor diplomering zodra de resultaten van de rekentoets in het voortgezet onderwijs voor alle leerlingen mee hebben geteld voor het behalen van het diploma. Dit zal voor het mbo ongeveer vier jaar zijn na het voor de eerste keer meetellen van de resultaten in het gehele vmbo en havo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *